Батько Гандзюк: Катерина допомагала як волонтер ексбійцям АТО, які пізніше напали на неї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Активістка Катерина Гандзюк допомагала як волонтер учасникам АТО, які пізніше на неї напали. Про це в інтервʼю «Гордону» розповів її батько Віктор Гандзюк.

«Організатору Сергію Торбіну колись допомагала з бензином, одному з безпосередніх виконавців, Володимиру Васяновичу, збирала гроші на реабілітацію після того, як йому ампутували ногу. В голові не вкладається, як вони після цього погодилися на замовне вбивство. Відповідь — гроші. Катя теж казала: «Тату, немає у них ніякої ідеології, вони просто хотіли заробити по $500». Коли виконавці обрали тактику захисту: мовляв, нам сказали, що Катя «сепаратистка» ... донька після нападу показувала мені скрини листування в месенджері, які їй друзі прислали. Один з виконавців писав Торбіну за кілька днів до замаху: «Опер, вона ж своя», а він дослівно відповів: «Пох*р», — розказав батько Гандзюк.

Він засмучений тим, що через рік після нападу підозрюваний голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер на свободі, а ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук узагалі не притягнуті до відповідальності.

«Мене вбивають безпорадні пасивні прокурори, які присутні на судових засіданнях як меблі: мовчать, не опонують, просто сидять і все. Це називається трансформація прокурорів у адвокатів підозрюваних. Вбиває, що організатори та замовники досі на волі. У Каті всі ці три важких місяці в лікарні була лише одна мрія: вийти на вулицю, подихати повітрям. На жаль, мрія не здійснилася...» — сказав він.