Вночі: почали діяти штрафи за нерозмитнені авто з єврономерами, ексберкутівців залишили під арештом, у роботі Instagram стався збій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Україні почали діяти штрафи за нерозмитнені авто на «єврономерах»

З 22 серпня в Україні почала діяти адміністративна відповідальність за порушення митного режиму ввозу і експлуатації автомобілів з іноземною реєстрацією.

У разі недотримання строків і умов митних режимів ввезення та транзиту, згідно з ухваленим Верховною Радою законодавством, власник зобовʼязаний буде сплатити штраф, який сягатиме 170 тис. гривень.

Чотирьох колишніх «беркутівців» залишили під вартою

Київський апеляційний суд відхилив скаргу захисту на продовження арешту колишнім «беркутівцям» Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олександру Маринченку та Олегу Янішевському, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Прокурори заявили про ризики ухилення всіх чотирьох від слідства й суду та можливої їх втечі з України в разі помʼякшення їм запобіжного заходу. Захист обвинувачених, у свою чергу, заявив, що не має підстав утримувати їх під вартою, оскільки, на думку адвокатів, жодного доказу вчинення їхніми підзахисними кримінального правопорушення прокуратура не має. Колегія суддів прийняла рішення залишити апеляційні скарги без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції — без змін.

У роботі Instagram стався збій

У роботі соціальної мережі Instagram спостерігалися перебої в низці країн, у тому числі в Україні. Найчастіше на збої скаржилися користувачі в США, Бразилії та Німеччині. З неполадками також зіткнулися у Великій Британії, Франції, Нідерландах, Італії, Австрії та Швеції. В Україні також повідомляли про проблеми з доступом користувачі з Києва, Харкова, Львова та Дніпра.

Більшість користувачів не могла відновити стрічку новин (близько 61%), 24% не могли зайти в додаток, і ще 13% відчували труднощі при перегляді Stories.

Apple тестує китайські OLED-дисплеї для iPhone на заміну екранам від Samsung

Apple активно тестує OLED-дисплеї для iPhone 12 виробництва китайської компанії BOE Technology Group. За допомогою китайської продукції американська корпорація хоче замінити у своїх смартфонах OLED-дисплеї від свого головного конкурента — південнокорейської компанії Samsung.

Наголошується, що зараз BOE постачає дисплеї для флагманського смартфона Huawei Mate X. У США OLED-дисплеї не випускають. Раніше стало відомо, що Apple планує виробляти нові компʼютери Mac Pro в Китаї на потужностях компанії Quanta Computer.