У перших класах шкіл Словʼянська цього року викладатимуть виключно українською мовою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У школах Словʼянська (Донецька область) навчання у перших класах відбуватиметься виключно українською мовою. Про це повідомляє портал «Славянские ведомости».

Як зазначає видання, класів, де б мовою навчання була російська, в місті немає. У минулому році таких класів було два. За словами заступниці керівника відділу освіти Слов’янської міської ради Марини Хохлової, саме цього вимагає закон, хоча були батьки, які висловлювали своє незадоволення відсутністю російськомовних класів.

Хохлова підкреслила, що мова освіти — українська, а наявність класів з російською мовою навчання спричинить проблеми з російськомовними підручниками та дидактичними матеріалами. Зараз відділ освіти закуповує підручники та дидактичні матеріали українською мовою і не вбачає необхідності витрачати кошти на закупівлю підручників російською мовою.

«Навіть в економічному сенсі — це не вигідно і далі, після початкових класів освіта все одно буде відбуватися державною мовою, — зазначила заступниця начальника відділу освіти.