Кримських дезертирів Одінцова та Баранова і фігуранта справи «2 травня» Мефьодова готують для обміну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засуджених за державну зраду колишніх українських військових Максима Одінцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі Євгена Мефьодова готують для обміну на українських політвʼязнів. Про це theБабелю розповів їхній адвокат Валентин Рибін.

«Це правда. Готують не тільки їх, а й інших громадян Російської Федерації, яких утримують в Україні, а також громадян України. Процеду проходять», — сказав Рибін. Він висловив сподівання, що обмін відбудеться найближчим часом. Разом з тим, Рибін відмовився уточнити строки обміну, а також назвати прізвища інших росіян, яких готують для обміну.

Хто такі Баранов та Одінцов?

Прапорщик Максим Одінцов та молодший сержант контрактної служби Олександр Баранов — двоє українських військових, які після анексії Росією Криму перейшли на службу в російську армію. Їх затримали в листопаді 2016 року на адмінкордоні з окупованим півостровом.

У лютому 2018 року районні суди Києва засудили Одінцова до 14 років увʼязнення, а Баранова — до 13. Обох визнали винними в державній зраді та дезертирстві.