«Батьківщина» висунула свого кандидата на посаду віцеспікера Ради. «Опозиційна платформа — За життя» та «Європейська солідарність» ще ні

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

ВО «Батьківщина» претендує на посаду віцеспікера Верховної Ради, заявив обраний народним депутатом України від партії Андрій Кожемʼякін. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Партія «Батьківщина» сьогодні висунула члена своєї фракції на посаду віцеспікера», — сказав Кожемʼякін.

Однак прізвище кандидата на цю посаду називати не захотів.

«Завтра, якщо це буде затверджено, то ми будемо вже говорити більш конкретно», — сказав він.

Партія колишнього президента Петра Порошенка «Європейська солідарність» не подавала кандидатуру на посаду віцеспікера нової Верховної Ради. Про це під час брифінгу повідомила віцепремʼєр-міністр, обрана депутаткою від «ЄС» Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, партія має намір брати участь у керівництві комітетами парламенту.

«... мінімум 11 людей з «Євросолідарності» можуть обіймати за пропорційним розподілом посади голів, або перших заступників, або секретарів комітетів», — заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що у партії «Слуга народу» не пропонували представникам «ЄС» стати членами майбутнього Кабінету міністрів.

Також під час брифінгу виступав обраний від «Опозиційної платформи — За життя» нардеп Нестор Шуфрич. Він зокрема заявив, що наразі партія свої кандидатури ще нікуди не подавала. Також він відзначив, що поки не називали ніяких конкретних прізвищ, які претендують на посаду віцеспікера.

«Ми надіслали окрему пропозицію на посаду віцеспікера. Це була ініціатива «Слуги народу», ми на неї відповіли і підтвердили, що готові надати кандидатуру на посаду віцеспікера. Якщо буде пропозиція озвучена нашій політичній силі, то ми безумовно визначимося з кандидатурою», — зазначив Шуфрич.