Начальника Одеської митниці Власова, на якого накричав Зеленський, звільнили «за згодою сторін»

Дата:
Начальника Одеської митниці Власова, на якого накричав Зеленський, звільнили «за згодою сторін»

Соколовська Інна / УНІАН

Голову Одеської митниці Олександра Власова, якого 13 липня закликав піти у відставку президент Володимир Зеленський, звільнили з посади «за згодою сторін». Про це йдеться в наказі, який є в розпорядженні theБабеля.

Документ про звільнення Власова підписав в. о. голови ДФС Денис Гутенко. Власова звільнили з 23 серпня «за згодою сторін» на підставі його заяви.

«Бабель»

Що сталося?

13 липня в Одесі на нараді з питань розвитку морських портів Зеленський накричав на в. о. голови ДФС Олександра Власова і закликав його піти у відставку. За словами Зеленського, Власов не виконав домовленості про звільнення керівників чотирьох митниць у західних областях України.

«Ми з вами домовилися, що ви звільните митників, якщо вони самі не напишуть заяви на звільнення. ... Але ви людей відправили у відпустку, — сказав Зеленський. — Ви вважаєте, що я ідіот? Нехай я, ви нас вважаєте ідіотами? Я хотів би, щоб ви особисто написали заяву на ваше звільнення. Якщо ви не можете впоратися з людьми, які є відповідальністю за вашою вертикаллю».

  • 14 липня Власов опублікував у Facebook відео, як пише заяву про звільнення і виклав знімок документа, де просить звільнити його з посади в. о. голови ДФС. Замість Власова на цю посаду призначили його заступника Дениса Гутенка, а Власов повернувся на посаду начальника Одеської митниці, на якій він працював до призначення в ДФС.