Засуджений за тероризм росіянин Седіков просить Зеленського про помилування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Засуджений в Україні за тероризм громадянин Росії Олексій Седіков, який воював на Донбасі на боці бойовиків «ЛНР», звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням про помилування.

Про це повідомляє «Громадське».

«Десь два тижні тому до мене прийшли працівники СБУ і запитали, чи хочу я на обмін, я сказав, що так, і мені запропонували написати заяву на помилування. І десь тиждень тому я написав заяву. Тепер чекаю новин, більше нічого не знаю», — розповів Седіков.

  • У 2016 році Седіков, будучи лейтенантом запасу Збройних сил РФ, був затриманий українськими військовими. Під час перестрілки він отримав поранення ніг. У 2017 році його засудили до 11 років вʼязниці.
  • У 2018 році Седіков був одним із 22 росіян, які звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням повернути їх на батьківщину.
  • У тому ж році уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зверталася до російської сторони з проханням обміняти Седікова на українського режисера Олега Сенцова.
  • Засуджених за державну зраду колишніх українських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі Євгена Мефьодова готують для обміну на українських політвʼязнів.