ДБР оголосило підозру ексначальнику поліції Дніпропетровської області Глуховері, звільнення якого вимагав Зеленський

Дата:
ДБР оголосило підозру ексначальнику поліції Дніпропетровської області Глуховері, звільнення якого вимагав Зеленський

Дівєєв Сергій / УНІАН

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику поліції Дніпропетровської області Віталію Глуховері. Як повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко, Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень і незаконному затриманні патрульних.

«Сьогодні повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Нагадаю, 12 вересня 2018 року чиновник перевищив свої повноваження та незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних у Дніпропетровській області, які зупинили водія Range Rover за порушення ПДР», — написала Варченко.

У вересні 2018 року патрульні поліцейські зупинили Range Rover, водій не зупинився на знак. За кермом перебував водій Глуховері, який при спілкуванні з патрульними, імовірно, зателефонував своєму начальнику. Після дзвінка на місце інциденту приїхали представники спецпідрозділу КОРД і з застосуванням зброї затримали патрульних поліцейських. Інцидент потрапив на відео та в соцмережі.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що був шокований цим відео. «Воно шокує цинізмом поведінки представників старої еліти, які справді переконані, що вони, разом зі своїм обслуговуючим персоналом, живуть над законом. Після перегляду у мене спочатку не було слів, навіть нецензурних. Але вони швидко знайшлися», — заявив Зеленський і зажадав негайного звільнення Глуховері, а від голови ДБР Романа Труби — «швидкого та безкомпромісного розслідування».
  • 29 липня Міністерство внутрішніх справ звільнило Глуховерю.