СБУ оголосила про підозру головлікарю Мінспорту. Він допомагав купувати для спортсменів препарати без допінг-контролю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України повідомила про підозру головному лікарю Міністерства молоді та спорту в розтраті 8 млн грн під час закупівлі медичних препаратів для національних збірних. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Посадові особи держустанови «Управління збірних команд та проведення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення», яке знаходиться у сфері управління Міністерства молоді і спорту, порушуючи вимоги законодавства, закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 млн грн», — сказано у повідомленні.

Кримінальну ппровадження розпочате за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. При цьому, СБУ встановила, що закуплена продукція взагалі не відноситься до лікарських засобів.

До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі. Дії головного лікаря завдали не тільки шкоду, але й поставили під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд через відсутність допінг контролю продукції.