Демченко: Понад 5500 росіянам заборонили вʼїзд в Україну з початку року

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

З 1 січня 2019 року й до 23 серпня Державна прикордонна служба (ДПСУ) заборонила вʼїзд на територію України 5 662 росіянам. Усього з початку року в Україну вʼїхало 944 тис. громадян РФ. Про це theБабелю розповів керівник пресслужби ДПСУ Андрій Демченко.

Він зазначив, що серед основних причин, через які громадян РФ не впустили до України були порушення правил вʼїзду на тимчасово окуповані території України — АР Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей, не можливість підтвердити мету своєї поїздки в Україну, а також перевищення терміну перебування в Україні під час останнього візиту.

«Зокрема росіянам й іншим іноземцям, які не оплатили штраф за перевищення терміну перебування в Україні, заборонили вʼїзд на три роки», — підкреслив Демченко.

В перший рік російської агресії проти України до нас не впустили 16500 громадян РФ.

В Держприкордонслужбі додали, що в порівнянні з періодом до початку російської агресії кількість росіян, що вʼїжджає до України зменшилась приблизно в 7 разів. Так у 2012 — 2013 роках в Україну вʼїжджало 10 — 11 млн громадян РФ. І з кожним роком їх кількість зменшувалась. Так у 2014 це було вже 2,4 млн, а у 2015 — 1,3 млн росіян.

Також до початку АТО/ООС не значною була й кількість відмов у вʼїзді росіянам, близько 500 — 600 на рік.