У Раді затвердили схему розміщення депутатів: ОПЗЖ та мажоритарники займають гальорку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підготовча депутатська група затвердила схему розміщення народних депутатів у залі засідань Верховної Ради IX скликання.

«Бабель»

Пропрезидентська фракція «Слуга народу» займе 254 місця і буде розташовуватися в перших девʼяти рядах перед трибуною і президією. Ще 11 представників СН займуть місця між депутатами «Європейської солідарності» і «Голосу» в 10—13 рядах.

Фракція Петра Порошенка займе 29 місць на флангах у 10—16 рядах. Також на цих рядах будуть сидіти 48 нардепів від «Опозиційної платформи — За життя».

Фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко (28 місць), «Голосу» (21 місце) і депутати-мажоритарники (55) будуть займати центральну частину залу в 10—16 рядах.

  • Секретар Національної інвестиційної ради та депутат від «Слуги народу» Давид Арахамія розповів, що в новому Кабінеті міністрів залишиться одна людина з нинішнього уряду, а нового премʼєр-міністра оберуть на першому засіданні Верховної Ради 29 серпня.
  • У Раді ІХ скликання буде створено 23 комітети замість наявних 27.
  • На перше засідання Ради запрошують девʼять міжпарламентських організацій, у тому числі делегацію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
  • У вівторок, 20 серпня, віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що партія «Слуга народу» на свій розсуд змінює кількість депутатів у комітетах Верховної Ради нового скликання. У «Слузі народу» пояснили, що «запропонували своє бачення».