Голови держав світу привітали Зеленського з Днем Незалежності. Говорять про підтримку та Донбас

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Світові лідери надсилають привітання президенту Володимиру Зеленському з нагоди 28-ї річниці Незалежності України. Багато країн висловили підтримку Україні та її народу, а також пообіцяли надавати допомогу державі.

Як повідомляє сайт президента, свої вітання вже надіслали глава США Дональд Трамп, президент Франції Емманюель Макрон, королева Великої Британії Єлизавета II, премʼєр-міністр Борис Джонсон та інші.

«Протягом наступного року Сполучені Штати Америки працюватимуть у партнерстві з владою та народом України заради просування реформ, які є надзвичайно важливими для успіху України, включно з реформами в царині верховенства права й боротьби з корупцією, зміцнення демократичних інституцій та сприяння економічному зростанню. Українська нація має втілити свій величезний потенціал, і Сполучені Штати пишаються тим, що є партнером і підтримують Україну на цьому шляху змін», — наголосив у своєму привітанні Трамп і запевнив, що США будуть і далі підтримувати суверенітет України.

«З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої привітання з нагоди Вашого національного свята разом з найкращими побажаннями щастя та процвітання народу України у прийдешні роки», — йдеться у привітанні Єлизавети II.

Премʼєр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон разом з британськими дипломатами і політиками записав відеопривітання, яке закінчив словами «Слава Україні!»

Французький президент зазначив, що Франція і надалі буде працювати з Україною і сприяти відновленню миру на сході країни.

«Хотів би запевнити Вас у моєму прагненні досягти суттєвих результатів на переговорах у межах «нормандського формату» і в переговорах з Росією. Я переконаний, що чим швидше Україна проведе амбітні реформи, зокрема у сфері боротьби з корупцією та створить сприятливі умови для реалізації свого виняткового економічного потенціалу, тим швидше в Україну повернеться мир», — зазначив Макрон.

Привітання Зеленському та Україні надіслали також президент Італії Серджо Маттарелла, король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд і спадкоємний принц Мухаммед бін Салман, а також багато інших.