Франція почала власне розслідування злочинів мільярдера Епштейна

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Паризька прокуратура почала розслідування проти Джеффрі Епштейна, повідомляє CNN.

Попереднє розслідування стосується справ про зґвалтування та сексуальні домагання неповнолітніх у віці до 15 років, а також про обʼєднання злочинців з метою вчинення злочинів.

Мета розслідування — виявлення можливих злочинів, скоєних Епштейном і його соратниками у Франції, а також злочинів за кордоном проти французьких громадян.

У паризькій прокуратурі заявили, що причиною для порушення кримінальної справи стала надана їй інформація, а також обмін відомостями з владою США.

Джеффрі Епштейн, американський фінансист, убив себе в тюремній камері в Нью-Йорку на початку цього місяця, чекаючи суду за звинуваченнями у секс-торгівлі з участю неповнолітніх у США.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.
  • На початку липня стало відомо, що ФБР виявило в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів. Зокрема колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства.
  • 10 серпня тіло Епштейна знайшли в камері, де він відбував покарання. При розтині було встановлено, що в Епштейна велика кількість переломів у ділянці шиї, а також зламана підʼязикова кістка.