Поліція побила й затримала ветерана, який заліз на огорожу на Майдані

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Поліція побила й затримала ветерана, який заліз на огорожу на Майдані

Юлія Вебер / «Бабель»

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко заявив, що під час виступу президента Володимира Зеленського затримали чоловіка, який озброївся гранатою і відмовився злазити з металевої огорожі. Як розповів кореспондент theБабеля, при затриманні чоловіка били, хоча він показував посвідчення учасника бойових дій на Донбасі.

Юлія Вебер / «Бабель»

«Людина, попередньо в стані алкогольного спʼяніння, упала з конструкції і була затримана працівниками поліції», — говорить Крищенко.

У той же час кореспондент theБабель стверджує, що чоловіка стягнули з конструкції, після чого почали бити.

Юлія Вебер / «Бабель»

Він був тверезим і просив оглянути його сумку. Там лежала їжа.

Юлія Вебер / «Бабель»

Поліція склала на затриманого два адміністративних протоколи, хоча при затриманні ніяких заборонених речей у нього виявлено не було.

Юлія Вебер / «Бабель»

  • Учасники організованого ветеранами війни на Донбасі Маршу захисників України прибули на Майдан. На Михайлівській площі почався урочистий молебень за участі капеланів.
  • У Києві розпочався організований ветеранами війни на Донбасі Марш захисників України. Як повідомляє кореспондент theБабеля з місця подій, двотисячна хода рушила від парку Шевченка через Бессарабську площу на Хрещатик і Майдан Незалежності.
  • Президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою принесли свічки до Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. Памʼять загиблих ушанували загальнонаціональною хвилиною мовчання.