У Марші захисників України взяли участь 12 тисяч осіб

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В організованому ветеранами війни на Донбасі Марші захисників України взяли участь близько 12 тис. осіб. Ще близько 20 тис. спостерігали за рухом колони. Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, передає пресслужба МВС.

«В акції, яка проходила зараз, скажімо так, було кілька складників: приблизно 12 тисяч брали участь безпосередньо в ході, і двадцять тисяч громадян було на тротуарах уздовж маршруту руху. Узагалі, на піку на Майдані, за нашими попередніми підрахунками, було до 50 тисяч осіб», — зазначив він.

Станом на зараз, стверджує Крищенко, ситуація в центрі Києва спокійна. Під час Маршу було одне повідомлення про замінування Майдану Незалежності. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

«Але все було перевірено до цього повідомлення і ніякої загрози не було», — уточнив він.

Сам марш закінчився близько 15:00 виконанням гімну України.

  • Учасники організованого ветеранами війни на Донбасі Маршу захисників України прибули на Майдан. На Михайлівській площі почався урочистий молебень за участі капеланів.
  • У Києві розпочався організований ветеранами війни на Донбасі Марш захисників України. Як повідомляє кореспондент theБабеля з місця подій, двотисячна хода рушила від парку Шевченка через Бессарабську площу на Хрещатик і Майдан Незалежності.
  • Президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою принесли свічки до Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. Памʼять загиблих вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання.