Вночі: Україна провела ракетні випробування, «Динамо» зіграло внічию з «Олімпіком», а Мустафа Найєм буде вести програму на радіо

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Україна провела випробування космічної ракети «Циклон-4»

У День Державного прапора Україна провела вогневі випробування космічної ракети «Циклон-4». Про це повідомляє пресслужба «Конструкторського бюро «Південне».

«23 серпня, напередодні 28-ї річниці Незалежності нашої країни, вперше за часи її новітньої історії, були проведені вогневі випробування ступеня ракети-носія в цілому — відбувся прожиг третього ступеня ракети-носія середнього класу «Циклон-4», спроектованого КБ «Південне» та виготовленого на Південмаші», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ракета призначена для безпосередньої роботи в космосі. З її допомогою на орбіту виводитимуть супутники.

«Під час вогневих випробувань всі системи відпрацювали відмінно, двигун ступеня вмикався пʼять разів, як і було заплановано конструкторами КБ «Південне». Випробування визнано успішними», — підкреслюється в повідомленні.

Королева Великої Британії поскаржилася, що Трамп під час візиту зіпсував їй газон

Королева Великої Британії Єлизавета II поскаржилася премʼєр-міністру Австралії Скотту Моррісону, що вертоліт президента США Дональда Трампа і його супровід під час візиту в Букингемський палац зіпсували газон перед будівлею. Про це повідомляє The Sunday Times.

Так, у перший день візиту, який відбувся в червні, вертоліт американського лідера приземлився навпроти палацу. Після цього Трамп відвідав резиденцію посла США у Великій Британії й повернувся назад на вертольоті.

«Підійдіть і подивіться на мою галявину. Вона зіпсована», — зазначила Єлизавета II.

Поліція Гонконгу заарештувала 29 осіб після масових протестів

Унаслідок зіткнень в ніч на 25 серпня правоохоронці Гонконгу заарештували 29 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, під час протистояння з активістами поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів. Рішення було прийнято після того, як люди почали руйнувати «розумні стовпи», на яких знаходилися камери.

У свою чергу активісти жбурляли в правоохоронців бензинові бомби і цеглу. Через зіткнення тимчасово припинили роботу чотири станції метро.

Трохи пізніше правоохоронці заявили, що було заарештовано 19 чоловіків і 10 жінок.

«Динамо» зіграло внічию з «Олімпік» у дебютному матчі Михайличенка

Київське «Динамо» не зуміло обіграти «Олімпік» в рамках 5-го туру української Премʼєр-ліги.

Так, перший тайм не відзначився абсолютно нічим, оскільки команди не завдали жодного удару по воротах супротивника. А ось другий тур стартував з відкриття рахунку «Олімпіком». Мʼяч у ворота суперників закинув Сергій Політило.

Однак, через 10 хвилин рахунок порівняв півзахисник «біло-синіх» Віктор Циганков.

Крім того, друга половина гри запамʼяталася червоними картками: у «Олімпіка» відправили за межі поля Дмитра Гришка. Трохи пізніше до нього приєднався підопічний Михайличенка Беньямін Вербич.

Мустафа Найєм вестиме авторську програму на радіо замість Рахманіна

Народний депутат Мустафа Найєм прийняв пропозицію шеф-редактора «Радіо НВ» Валерія Калниша вести там авторську програму після того, як журналіст Сергій Рахманін пройшов у Верховну Раду за списком партії «Голос». Про це повідомляє «Громадське».

Так, на уточнювальне питання щодо того, чи буде це авторська програма, Калниш відповів: «Авторська, так».

«Мені це дуже подобається, тому що це органічна історія. Давай на перший ефір ми запросимо Рахманіна моїм гостем», — зазначив Найєм.

З цією пропозицією Калниш погодився.