Вандали пошкодили обсерваторію на горі Піп Іван. Збитки оцінили в 600 тис. гривень

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Вандали пошкодили обсерваторію на горі Піп Іван. Збитки оцінили в 600 тис. гривень

Сайт Міжнародного наукового центру «Обсерваторія»

На території обсерваторії на горі Піп Іван в українських Карпатах невідомі чоловіки пошкодили систему громовідведення, повідомляє міжнародний науковий центр «Обсерваторія».

«22 серпня в Обсерваторії на горі Піп Іван невідомі вчинили акт вандалізму. Вони залізли на мідний дах будівлі і пошкодили систему громовідведення. «Туристи» поводилися зухвало і по-хамськи, не звертали увагу на чергових рятувального посту, які намагалися їх зупинити», — написано в повідомленні обсерваторії.

Камери відеоспостереження зафіксували неправомірні дії молодиків, їхні фото вже передані в поліцію.

Сайт Міжнародного наукового центру «Обсерваторія»

Сайт Міжнародного наукового центру «Обсерваторія»

Вартість пошкодженого майна оцінили у 600 тисяч гривень.

Наразі будівлю обсерваторії на горі Піп Іван зачинено для відвідування туристами, там проводять ремонтно-реставраційні роботи. Це не перший випадок вандалізму. Декілька років тому невідомі пошкодили значну частину даху обсерваторії. Після цього випадку було встановлено систему відеоспостереження, яка дозволяє фіксувати неправомірні дії.

  • На гірськолижному курорті «Буковель» 17 серпня під час роупджампінгу обірвався страховий трос, через що 21-річна дівчина та 26-річний хлопець упали на пішохідну доріжку та отримали серйозні травми. За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.
  • Канадська поліція проводить розслідування акту вандалізму на канатній дорозі Sea to Sky у Сквоміші, на північ від Ванкувера. Правоохоронці вважають, що хтось навмисне перерізав кабелі. Через це майже всі 30 кабінок атракціону впали на землю.