Місяцехід «Юйту-2» відновив дослідження зворотного боку супутника Землі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Китайський місяцехід «Юйту-2» відновив роботи з вивчення зворотного боку супутника Землі. Про це повідомив Центр з дослідження Місяця і космічних програм Національного космічного управління КНР, передає ТАСС.

Апарат вийшов із сплячого режиму в суботу, а через добу активізувався автоматичний посадковий модуль «Чанье-4».

Найближчим часом місяцехід продовжить астрономічне вивчення ландшафту. Серед його завдань — аналіз структури ґрунту на наявність корисних копалин, а також вимірювання рівня радіації.

Всього від початку місії «Юйту-2» подолав близько 270 м.

  • Директор Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) Джеймс Брайденстайн заявив про необхідність вести пошуки життя на Марсі.
  • NASA планує зробити «наступний гігантський стрибок в освоєнні далекого космосу» і здійснити ще одну висадку людей на поверхню Місяця. Директор космічного агентства Джим Брайденстайн закликав американські фірми допомогти в розробці «багаторазових систем, що дозволяють астронавтам висаджуватися на Місяці». Американські фахівці розраховують здійснити висадку на Місяць у 2024 році і відправити астронавтів на Марс орієнтовно в середині 2030-х років.