Вночі: у Києві обстріляли будівлю «Мостобуду», суд скасував обрання нардепа Сергія Рудика, а в Disney показали трейлер «Мандалорця»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Отруєння Скрипалів: набув чинності другий пакет санкцій проти Росії

Набув чинності введений Сполученими Штатами другий пакет санкцій проти Росії за отруєння в Солсбері колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє DW.

Так, адміністрація США закликає міжнародні фінансові організації відмовитися від надання та продовження будь-яких кредитів Росії, а також від фінансової та технічної допомоги.

Крім того, санкції передбачають заборону американським банкам на участь у первинному продажу боргу в рублях.

Також нові санкції торкнуться експорту товарів і технологій, який контролює міністерство торгівлі США.

У Києві з гранатомета обстріляли будівлю «Мостобуду»

У центрі Києва двоє невідомих з гранатомета обстріляли будівлю «Мостобуду», через що поліція ввела план «Сирена». Про це повідомляє пресслужба правоохоронців.

Навпроти будівлі, яка належить ВАТ «Мостобуд» був знайдений тубус від ручного протитанкового гранатомета. Сам снаряд влучив у вікно на четвертому поверсі. Крім того, пошкоджено шибки на третьому та пʼятому поверхах.

Обійшлося без потерпілих. Однак поліція не уточнила, що саме знаходиться в обстріляному приміщенні. Трохи пізніше оперативний план «Сирена» був знятий. Пошук винуватців триває.

У відділі комунікації ГУ НП Києва уточнили, що справу кваліфікують як терористичний акт. Відкрито кримінальне провадження.

Протести в Гонконгу: правоохоронці вперше застосували вогнепальну зброю

Правоохоронці у Гонконгу вперше з початку протестів застосували вогнепальну зброю для розгону демонстрантів. Про це повідомив журналістам представник поліції, передає DW.

Інцидент стався 25 серпня, коли відбулися масштабні зіткнення правоохоронців і активістів. Поліція була змушена застосувати зброю, щоб відігнати демонстрантів. Для цього один з них зробив постріл у повітря.

Верховний суд скасував обрання Сергія Рудика. Позов подав кандидат від «Слуги народу»

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду скасував протокол Центральної виборчої комісії щодо результатів виборів на 198 окрузі. Там перемогу отримав народний депутат і самовисуванець Сергій Рудик, передає Інтерфакс-Україна.

«Визнати протиправним та скасувати протокол Центральної виборчої комісії про результати виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі 198 від 21 серпня 2019 року», — йдеться в повідомленні.

Рішення суд виніс 24 серпня. Позов подала кандидатка в народні депутати від партії «Слуга народу» Наталя Дяченко.

Також суд зобовʼязав ЦВК продовжити встановлення результатів на цьому окрузі, хоча 12 серпня Сергій Рудик був зареєстрований як обраний народний депутат.

Disney показав трейлер «Мандалорця». Це новий серіал всесвіту «Зоряних воєн»

Кінокомпанія Disney показала в рамках фестивалю D23 перший трейлер нового серіалу всесвіту «Зоряних воєн» під назвою «Мандалорець». Ролик був опублікований на YouТube.

Так, творцем серіалу виступив Джон Фавро, який зняв «Залізну людину» і нового «Короля Лева».

Головну роль виконає Педро Паскаль, який зіграв Оберіна Мартелла в «Грі престолів».

Дія відбуватиметься після подій «Повернення джедая». Галактична імперія вже впала, а Перший Орден ще не виник.

Картину буде показало на стримінговому сервісі Disney+. Його запуск заплановано на 12 листопада.