G7 опублікувала декларацію за підсумками саміту. Україні присвячений один абзац

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
G7 опублікувала декларацію за підсумками саміту. Україні присвячений один абзац

Getty Images / Kyodo News / Contributor

Лідери «Великої сімки» опублікували спільну підсумкову декларацію, яка стала результатом саміту, що завершився у французькому Біарріце. Її написав президент Франції Емманюель Макрон, а текст погодили всі лідери країн. Документ вмістився на одній сторінці.

Зокрема, в комюніке один пункт присвячений Україні. «У наступні тижні Франція та Німеччина організують саміт у «нормандському форматі» для досягнення відчутних результатів», — йдеться в документі.

Крім України, у документі згадуються Лівія, Іран і Гонконг. Лідери G7 ухвалили рішення гарантувати, що Іран ніколи не отримає ядерну зброю. Що стосується Лівії, у регіоні й надалі будуть підтримувати перемирʼя, а в Гонконзі закликають уникати насильства.

Лідери «Великої сімки» також досягли домовленостей щодо світової торгівлі. «G7 хоче здійснити «капітальний ремонт» Світової організації торгівлі для підвищення ефективності захисту інтелектуальної власності, більш швидкого вирішення суперечок і усунення недобросовісної торгової практики», — йдеться в декларації.