Реперка alyona alyona потрапила до шорт-листа міжнародної премії Anchor

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Українська реперка alyona alyona потрапила до переліку з пʼятьох претендентів на перемогу в міжнарожному музичному конкурсі Anchor. Інформація про це розміщена на сайті премії.

«Її відеоролики набрали мільйони переглядів: як-от кліп, у якому вона з гордістю танцює, як королева вулиці, перед житловими будинками свого рідного міста Баришівка та зображує себе казковим матріархом у дистопічному світі», — йдеться на сайті.

Крім alyona alyona, на перемогу претендують виконавці з Норвегії, Нідерландів, Великої Британії та Китаю.

Премію Anchor вручають найперспективнішим молодим талантам. Нагородження відбуваються щороку у вересні, під час міжнародного фестивалю Reeperbahn Festival у Гамбурзі, Німеччина. Номінантів із різних країн світу обирає рада музичних фахівців, а переможця має визначити журі.

  • Колишня вихователька дитсадка в Київській області alyona alyona (справжнє ім’я Альона Савраненко), яка у 2018 році стала зіркою YouTube, випустила перший альбом під назвою «Пушка». Він складається з 13 пісень і опублікований в каталогах кількох потокових сервісів, зокрема Apple Music, iTunes і YouTube Music.
  • Свій перший кліп на пісню «Рибки» alyona alyona випустила 17 жовтня 2018 року. Відео набрало майже 2 млн переглядів.