Парубій: У Верховній Раді проводять слідчі дії Держбюро та СБУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Співробітники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України проводять слідчі дії в парламенті. Про це на брифінгу розповів спікер Ради Андрій Парубій. Він також заявив про блокування силовиками процесу запуску сенсорної кнопки для голосування.

«За 10 хвилин до того, як повинно було початися загальне тестування, коли 450 працівників Верховної Ради готові були зайти в зал і провести це тестування, у приміщення Верховної Ради України без запрошення, без офіційного попередження, без рішення суду зайшли 12 слідчих працівників Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань», — сказав Парубій.

За його словами, силовики зайшли в компʼютерний центр, сказали, що проводяться слідчі дії, заблокували роботу компʼютерного центру та дали вказівку силовим підрозділам не впускати нікого з представників апарату до залу.

«На моє глибоке переконання, це є втручанням у роботу найвищого законодавчого органу України», — підкреслив спікер.

Також Андрій Парубій зачитав лист за підписом слідчого другого слідчого відділу першого управління організації досудових розслідувань ДБР, в якому пояснюється, у звʼязку з чим СБУ та ДБР проводять слідчі дії.

«Центральним апаратом ДБР, за оперативного супроводу департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 363 ККУ, за фактом порушення службовими особами апарату ВРУ правил експлуатації електронно-обчислювальних машин і автоматизованих систем», — зачитав Парубій.