«Ми приходили не з обшуками, а з оглядом». У ДБР розповіли про слідчі дії у Верховній Раді

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Очільник Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба прокоментував інформацію щодо сьогоднішнього приходу слідчих до Верховної Ради. За його словами, 23 та 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом Служби безпеки проводили огляд центру управління системою «Рада».

«Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов’язковий елемент під час голосування народних депутатів України. Використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених народними депутатами законів, адже наразі її функціонування не передбачено діючим Законом «Про Регламент Верховної Ради України», — написав Труба у своєму Telegram-каналі.

Він також підкреслив, що обшуки у парламенті ДБР не проводило.

«Що планували та вже зробили окремі керівники Апарату ВР, чи порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи, — ДБР і встановлює. До речі, ми приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл першого заступника керівника Апарату ВР», — зазначив очільник Держбюро.

  • Відомо, що кримінальну справу, у межах якої у Раді проводили слідчі дії і заблокували тестування сенсорної кнопки, порушили за заявою першого заступника глави Апарату парламенту Володимира Слишинського.
  • Працівники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України проводять слідчі дії в парламенті. Про це на брифінгу розповів спікер Ради Андрій Парубій. Він також заявив про блокування силовиками процесу запуску сенсорної кнопки для голосування.