Канада виділить $15 млн і літаки, щоб загасити пожежу в лісах Амазонії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Канада виділить $15 млн і направить пожежні літаки для допомоги з гасінням лісових пожеж в Амазонії. Про це на пресконференції за підсумками саміту лідерів країн G7 у Біаріцці заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє CNN.

«Люди в усьому світі вражені та засмучені пожежею в лісах Амазонії. Міністр Фріланд звʼязалася із колегами з Бразилії і Болівії, наш уряд контактував з урядом Бразилії, запропонувавши допомогу в припиненні цієї кризи», — сказав Трюдо.

Канадський премʼєр також сказав про довготривалу підтримку Південної Америки щодо зменшення там лісових пожеж.

«У рамках наших широких зобовʼязань щодо боротьби зі змінами клімату ми зробили інвестиції через Канадський кліматичний фонд для фінансування кліматичної адаптації та стратегій зниження шкоди в Південній і Північній Америці. Більше ніж будь-коли найбільші держави світу мають працювати разом над зменшенням викидів парникових газів, досягненням власних кліматичних цілей і допомогою в адаптації країнам, що розвиваються», — зазначив він.

Трюдо також підкреслив, що нинішні лісові пожежі є аномальним явищем, яке виникло внаслідок людської діяльності, і необхідно вжити рішучих заходів, аби згубний вплив людини на природу не зростав.