Заарештоване російське судно «Мрія» доставили до Херсону на зберігання

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Заарештоване російське судно «Мрія» доставили до Херсону на зберігання

Прокуратура АР Крым

Російське судно «Мрія», заарештоване у справі про порушення порядку вʼїзду/виїзду на тимчасово окуповану територію Криму, доставили для зберігання у порт Херсона. Про це повідомляє прокуратура АРК.

Зазначається, що «Мрію», яка за даними слідства постачала пальне російським військам в окупованому Криму у 2015 році, доставили в Херсон українські правоохоронці через відмову капітана судна виконувати рішення суду та його фактичне самоусунення від виконання повноважень. Наразі «Мрія», близько 15 членів екіпажу та капітан перебувають у морському порту Херсона під охороною.

Судно затримали 10 серпня, у той же день прокуратура провела обшуки на «Мрії» у справі про порушення порядку вʼїзду/виїзду на тимчасово окуповану територію Криму. За даними слідства, «Мрія» підозрюється у контрабанді нафтопродуктів. У червні 2015 це ж судно, але під назвою «Вилга», постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Власник «Мрії» — ТОВ «Тефін» — заперечив звинувачення й заявив, що озброєні співробітники Держприкордонслужби і ГУ СБУ в АРК захопили судно в Чорному морі, нібито не надавши ухвалу суду на обшук або огляд, і провели огляд команди і приміщень. За твердженням судновласника, танкер завантажений пальним і тому його не можна буксирувати.