На перше засідання Ради запросять колишнього спікера часів Януковича Рибака

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На перше урочисте засідання Верховної Ради IX скликання запросять колишнього спікера парламенту часів Віктора Януковича Володимира Рибака.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, рішення схвалила підготовча депутатська група на прохання представника «Опозиційної платформи — За життя» Нестора Шуфрича.

Питання Шуфрича було поставлено на голосування, після чого більшістю голосів пропозицію було підтримано. «Європейська солідарність» виступила проти.

«Ми запрошуємо усіх голів Верховної Ради України, які проживають на території держави. Тому, я думаю, все-таки всі голови Верховної Ради повинні мати повагу у майбутніх народних депутатів. Це моя особиста позиція. Я думаю, що треба доручити запросити Рибака Володимира Васильовича», — сказав глава «Слуги народу» Дмитро Разумков.

Віцеспікерка Верховної Ради Ірина Геращенко та обрана депутаткою від «Європейської солідарності» обурилася таким рішення. «Ви не соромтеся. Ідіть далі. Запросіть усіх — премʼєр-міністра, там [Микола] Азіров [Азаров] десь завалявся, [Віктор] Янукович», — заявила вона.

У відповідь Разумков зазначив, що питання піднімалося щодо тих людей, які не ховаються від правосуддя чи не втекли за кордон.