Головного редактора «РИА Новости Украина» Вишинського звільнили з-під варти

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим у Києві.

Таке рішення виніс Київський апеляційний суд. Він скасував ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 19 липня 2019 року про продовження арешту Вишинського.

Вишинський перебував під вартою 1 рік і 3 місяці.

Раніше Вишинський відмовився від обміну в рамках передачі засуджених між Росією та Україною. Він заявив, що не проситиме про помилування, оскільки не вважає себе винним. Вишинський планував домагатися свого виправдання та звільнення в українських судах.

  • 18 липня речник президента Росії Дмитро Пєсков відповів на звернення Володимира Зеленського і заявив, що 24 військовополонених українських моряків можуть повернути Україні, якщо спочатку буде звільнений главред «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський, який перебуває в СІЗО за підозрою у державній зраді та зберіганні зброї.
  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. Йому кілька разів продовжували арешт, востаннє він мав тривати до 19 вересня.
  • 25 червня Конституційний суд визнав неконституційним положення ч. 5 ст. 176 (Загальні положення про запобіжні заходи) Кримінального процесуального кодексу. Воно не дозволяло випускати з-під варти підозрюваних у тероризмі, спробі захоплення державної влади, державній зраді тощо.