КПВВ «Майорське» в Донецькій області закрили через обстріли бойовиків

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Контрольний пункт вʼїзду-виїзду «Майорське» в Донецькій області закрили через обстріли з боку бойовиків. Про це вдень 28 серпня повідомив пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил.

«О 12:25 год. противник розпочав обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору «Горлівка — Бахмут». Застосував при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети. Такі дії російсько-окупаційних військ поставили під загрозу життя та здоров’я і мирного населення, і персоналу, який здійснює свою діяльність в КПВВ «Майорське», — йдеться в повідомленні.

Людей і транспорт через «Майорське» поки не пускають.

О 15:00 у штабі ООС повідомили, що відновили роботу «Майорського».

  • 21 липня на КПВВ «Майорське» знайшли міну. Держслужба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) ініціювала тимчасове припинення роботи пункту. У штабі Операцій обʼєднаних сил повідомили, що був знайдений снаряд 120-мм артилерійської міни за 150 метрів від КПВВ та 30 метрів від дороги.
  • 4 серпня в Загальному центрі контролю та координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявили, що не можуть почати розмінування мосту у Станиці Луганській через дії бойовиків, які відмовляються надати гарантії безпеки саперам.