Обвалення будинку в Дрогобичі могло статися через ремонт у перукарні на першому поверсі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Жителі будинку в Дрогобичі, де вночі обвалився один з підʼїздів, розповідають, що причиною обвалу могли стати ремонтні роботи в перукарні на першому поверсі. Про це повідомляє «Громадське».

У міській раді Дрогобича наразі не коментують питання щодо дозволу для ремонтні роботи в перукарні. Очевидці обвалу кажуть, що вибуху не було, був гуркіт від руйнування.

Також зʼявилася інформація про те, що з напівзруйнованого будинку відселять усіх мешканців через загрозу нового обвалу — йдеться про 64 родини. Зокрема, людей планують поселити в одному з санаторіїв Трускавця. Про це в коментарі ZAXID.NET повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

«До 18:00 мені повинні наші соцслужби й інші служби надати детальну інформацію, куди і як будемо відселяти. Проводимо переговори з санаторієм Трускавця», — сказав Тарас Кучма.

За словами мера, на місці трагедії існує загроза подальших обвалів. Тому рятувальники працюють так, щоб убезпечити своє життя.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин повідомив журналістам, що сім’ям з Дрогобича готові надати місце для проживання у санаторіях Трускавця. Щодо підрахунку збитків від надзвичайної події у керівництві області наразі не називають навіть попередні суми. Водночас, запевнив Ганущин, Львівська облрада готова виділити кошти для допомоги постраждалим.

  • У місті Дрогобич Львівської області обвалилася частина чотирьохповерхового житлового будинку. Двоє людей, які перебували в будинку під час аварії, загинули. Ще семеро людей, зокрема четверо дітей, госпіталізовані з пораненнями.
  • ПАТ «Львівгаз» відкидає вибух газу як причину обвалу частини будинку в ніч на 28 серпня у Дрогобичі, що спричинив загибель двох людей. На переконання газопостачальника Львівщини, несправностей газових комунікацій не виявлено.