Сарган: Вишинський підписав згоду про участь в обміні вʼязнями з Росією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Сарган: Вишинський підписав згоду про участь в обміні вʼязнями з Росією

Гонтар Володимир / УНІАН

Головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді і який був напередодні звільнений з СІЗО, підписав згоду про участь в обміні вʼязнями з Росією.

Про це повідомила прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган.

«Кажуть, Кирило Вишинський відмовлявся від ймовірного обміну на політичних вʼязнів Кремля. І це в той час, як його долею переймалася російська омбудсменка. І ніби не змінив своєї думки і зараз, про що сказав на виході з зали суду: «В таких серьезных вещах своего мнения не меняют». Але. Сьогодні в судовому засіданні зміна запобіжного заходу Вишинському відбулася в рамках підготовки до обміну «35 на 35» і за згодою самого Вишинського», — написала вона.

Сарган опублікувала фото заяви, яку підписав Вишинський. У ній зазначено, що він зобовʼязався перебувати за адресою реєстрації у Києві та готовий до переміщення за межі України в рамках процесу обміну.

  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. Вишинському кілька разів продовжували арешт, востаннє він мав тривати до 19 вересня.
  • 21 серпня російське агентство Интерфакс повідомило, що Росія може видати незаконно засуджених Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха й Олександра Кольченка Україні. Проте адвокати українських політвʼязнів цю інформацію не підтвердили. 28 серпня Валентин Рибін, адвокат росіян, увʼязнених в Україні, повідомив про відтермінування обміну на невизначений час.
  • 28 серпня керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Він перебував під вартою 1 рік і 3 місяці.