Новинський вніс 6 млн грн застави за арештовану Богатирьову

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Новинський заявив, що вже вніс заставу за ексміністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову. Про це він заявив у кулуарах парламенту, повідомляє «Радіо Свобода».

«Вже внесли», — сказав він та уточнив, що зробив це особисто.

Раніше суд визначив суму застави, під яку може вийти арештована Богатирьова. Вона становить 6 млн грн. Поки невідомо, чи вийшла Богатирьова з-під арешту.

Як повідомляє «ТСН», Богатирьова вже вийшла з СІЗО і подякувала Новинсокого.

Хто така Богатирьова і в чому її звинувачують?

Раїса Богатирьова обіймала посаду віцепремʼєра — міністра охорони здоровʼя України в уряді Миколи Азарова з 2012 до 2014 року. Перед цим була заступником глави фракції Партії регіонів. В Україні Богатирьову оголосили в розшук з жовтня 2014 року, а 12 січня 2015 року її оголосили в міжнародний розшук. Богатирьова — головна підозрювана у справі про корупційну схему закупівель ліків у Міністерстві охорони здоровʼя в 2012—2014 роках. Її підозрюють за статтею про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК). За даними слідства, сума збитків склала 1,26 млрд грн. 20 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва зобовʼязав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Богатирьової.