НАЗК заявило про недостовірні відомості в декларації Джапарової

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
НАЗК заявило про недостовірні відомості в декларації Джапарової

Еміне Джапарова

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості в декларації першої заступниці Міністра інформаційної політики Еміне Джапарової. Про це повідомляє пресслужба агентства.

«Встановлено, що Еміне Джапарова, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларувала земельну ділянку, яка належить члену сім’ї (чоловікові) на праві оренди, і не зазначила інформацію про його корпоративні права в ТОВ «Крим-Терра-Інвест», а також не відобразила інформацію про отриманий чоловіком дохід від відчуження автомобіля та дохід у вигляді додаткового блага від банку», — йдеться в повідомленні агентства.

Загальна сума недостовірних відомостей у декларації Джапарової за 2016 рік становить майже 513 тис. грн.

Крім того, НАЗК встановило недостовірні відомості в деклараціях колишнього заступника Міністра екології та природних ресурсів Віктора Канцурака, судді Болградського районного суду Одеської області Володимира Раци та секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука.

«Віктор Канцурак, подаючи декларацію за 2015 рік, не зазначив відомості щодо вартості квартири, яка належить йому на праві власності, а також не задекларував доходи, отримані дружиною. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації становить понад 400 тис. грн», — пояснили у НАЗК.

Також у НАЗК повідомили, що до суду направлено адмінпротоколи стосовно трьох суб’єктів декларування за неподання або несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, що виникли у зв’язку з отриманням доходів і придбанням майна. Йдеться про депутатку Вінницької обласної ради VII скликання Ларису Білозір, яка, отримавши дохід від продажу автомобіля Toyota Camry 2003 року випуску на суму 172,3 тис. грн, несвоєчасно подала до Єдиного держреєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

«Колишній заступник начальника оперативного управління — начальник штабу Головного управління ДФС у Запорізькій області Сергій Шпак взагалі не подав до Реєстру декларацій таке повідомлення після отримання доходу в розмірі 140,7 тис. грн», — зазначають в агентстві.

Крім того, несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані начальник відділу чергових Київської міської митниці ДФС Сергій Калюжа, який придбав автівку Mercedes-Benz C 200 K 2001 року випуску вартістю 100 тис. грн.