«Дождь»: Сенцов може перебувати в московському СІЗО «Лефортово»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Дождь»: Сенцов може перебувати в московському СІЗО «Лефортово»

Twitter / Save Oleg Sentsov

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в Росії, перебуває в московському «Лефортово», проте перевірити це неможливо — адміністрація СІЗО відмовилась відкривати камери. Про це повідомляє «Дождь».

Кореспондентка «Дождя» і член московської Громадської спостережної комісії Когершин Сагієва відвідала СІЗО «Лефортово» у Москві, адміністрація якого заперечила наявність Сенцова. Сагієвій відмовили у відкритті камер, оскільки вʼязні начебто не хочуть з нею спілкуватися.

Народний депутат Ахтем Чийгоз («Євросолідарність») повідомив, що Сенцов зараз перебуває у СІЗО «Лефортово», і питання про його звільнення порушив президент Франції Еммануель Макрон на переговорах з Володимиром Путіним 19 серпня.

За даними джерел агентства ТАСС, Сенцова перевезли до російської столиці.

Чому Сенцов сидить у Росії?

Кримського режисера Олега Сенцова, а разом з ним й активіста Олександра Кольченка, затримали російські спецслужби на анексованому півострові в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Він не визнає своєї провини.