Політвʼязня Романа Сущенка доставили з колонії у московське «Лефортово»

Дата:
Політвʼязня Романа Сущенка доставили з колонії у московське «Лефортово»

Василь Максимов / УНІАН

Українського журналіста Романа Сущенка доставили з колонії в московське СІЗО «Лефортово». Про це повідомив представник російської Громадської спостережної комісії (ГСК).

«Зараз у слідчому ізоляторі «Лефортово» точно перебувають Володимир Балух, Павло Гриб, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Роман Сущенко та Євген Панов», — заявив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Іван Мельников агентству Інтерфакс.

Він не виключив, що в ізоляторі також утримують й інших громадян України. «Загалом, за моїми даними, понад 30 осіб, зокрема заарештовані українські моряки», — додав Мельников.

7 серпня політвʼязень, український журналіст Роман Сущенко підписав документи про згоду відбувати покарання в Україні.

  • Журналіста затримали в Москві 30 вересня 2016 року. Представники ФСБ заявили, що Сущенко — український шпигун і збирав інформацію про діяльність Збройних сил РФ та Росгвардії. Російський суд дав йому 12 років колонії. Свою провину Сущенко категорично заперечує. 8 жовтня 2018 року його етапували до колонії в Росії.
  • Народний депутат від «Європейської солідарності» Ахтем Чийгоз заявив, що українські політвʼязні можуть повернутися з Росії в пʼятницю, 30 серпня.