Про географічні назви, автомобільні дороги, концесію та статус нардепів. На розгляд Ради подали 37 «першочергових» законопроєктів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Про географічні назви, автомобільні дороги, концесію та статус нардепів. На розгляд Ради подали 37 «першочергових» законопроєктів

Гонтар Володимир / УНІАН

Народні депутати від «Слуги народу» внесли на розгляд Верховної Ради 37 законопроєктів, що стосуються прискорення економічного зростання та налагодження конкуретних відносин в інфраструктурній сфері. Наразі на сайті парламенту немає тексту жодного з них.

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук назвав цей пакет законодавчих ініціатив «структурними законами». За його словами, їхня імплементація «прискорить економічне зростання до 5—7% і дасть близько мільйона робочих місць».

«Дуже довго в країні велика кількість людей вважала, що Україну як державу можна використовувати для створення для себе конкурентних переваг. Ми з цим покінчимо. Залізницю, обленерго, облгази тощо не можна використовувати для отримання надприбутків за рахунок інших», — заявив Гончарук.

Він також додав, що законопроєкти мають на меті наведення ладу в податковій сфері для створення сприятливих умов для бізнесу.

Зокрема йдеться про законопроєкти № 1046 про концесію, № 1061 про управління безпекою автомобільних доріг, № 1055 про оренду державного та комунального майна, № 1038 про статус народного депутата України, № 1065 про вдосконалення правової охорони географічних назв, та ін.