Вночі: Макрон привітав Зеленського з новим Кабміном, а у США запрацювало космічне командування

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Макрон привітав Зеленського з новим урядом

Президент Франції Емманюель Макрон телефоном привітав українського колегу Володимира Зеленського з новообраним Кабінетом міністрів. Про це повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

Згідно з повідомленням, президенти також обговорили саміт G7. Крім цього, Макрон розповів Зеленському про переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Українські баскетболісти посіли друге місце в «Лізі націй»

Чоловіча збірна України з баскетболу 3 х 3 (вік спортсменів — до 23 років) стала другою на п’ятому етапі «Ліги нації» в угорському Дебрецені. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Команда у складі Євгена Балабана, Антона Мусієнка, Нікіти Руслова й Івана Ткаченка у фінальному матчі поступилася збірній Польщі з рахунком 13:16. На шляху до фіналу українці перемогли команди з Чехії, Угорщини та Румунії.

Депутату Запорізької облради оголосили підозру в причетності до смертельної ДТП

Прокурор Запорізької області Валерій Романов заочно оголосив підозру в причетності до смертельної ДТП депутату обласної ради Ярославу Гришину. За повідомленням прокуратури, понад рік тому він на смерть збив пішохода на трасі «Харків — Сімферополь» у Запорізькій області. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Гришин ігнорує виклики в прокуратуру для проведення слідчих дій. При цьому слідство має достатню доказову базу, яка дозволяє говорити про вчинення депутатом обласної ради тяжкого кримінального злочину.

У США запрацювало космічне командування

У Сполучених Штатах офіційно почало діяти космічне командування. Відповідну заяву підписав голова Пентагону Марк Еспер, повідомила пресслужба Білого дому.

Церемонія підписання документа відбувалася в Білому Домі за присутності президента США Дональда Трампа, віцепрезидента Майкла Пенса й інших високопоставлених воєначальників.

Помер французький актор Мішель Омон, який грав у «Графі Монте-Крісто»

Французький актор театру і кіно Мішель Омон помер у віці 82 років, повідомляє Le Figaro з посиланням на дочку й агента артиста. Причина його смерті не називається.

За повідомленням, Омон помер у ніч на 29 серпня.

Мішель Омон відомий за роллю в серіалі «Граф Монте-Крісто». Також він знімався у фільмах «Іграшка», «Татусі», «Невдахи», «Дублер» і грав у театрі «Комеди Франсез».