Експерекладач Гройсмана визнав себе винним у держзраді. Але його відпустили на свободу за «законом Савченко»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишнього перекладача експремʼєра Володимира Гройсмана Станіслава Єжова визнали винним у державній зраді. Рішення ухвалив Голосіївський райсуд міста Києва.

Зазначають, що Єжов визнав провину, уклавши угоду з прокурором Олександром Банником.

Суд дав Єжову 3 роки і 28 днів позбавлення волі. Утім, при перерахунку терміну його перебування в СІЗО за так званим «законом Савченко» (один день, проведений у СІЗО, рахують за два дні увʼязнення) виходить, що Єжов уже відбув покарання. Він перебував у СІЗО із 20 грудня 2017 року до 3 липня 2019 року включно, що складає 18 місяців і 14 днів. Таким чином, він вважається таким, що відбув покарання, з 3 липня 2019 року.

Справа Єжова

Наприкінці 2017 року контррозвідка Служби безпеки України викрила Станіслава Єжова в тому, що його завербували російські спецслужби. В обовʼязки заступника керівника протоколу входив переклад зустрічей премʼєр-міністра з іноземними делегаціями.

СБУ встановила, що завербований чиновник нібито збирав службову інформацію уряду, зокрема щодо закордонних поїздок і переговорів премʼєр-міністра. Потім він електронною поштою пересилав її представникам спецслужб РФ. 21 грудня Єжову оголосили підозру за статтею про державну зраду.

  • 3 липня Голосіївський районний суд Києва змінив міру запобіжного заходу колишньому заступнику керівника протоколу премʼєр-міністра Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, звинуваченого в роботі на російські спецслужби. Його відпустили з-під варти під домашній арешт.