На США насувається руйнівний ураган, він на відстані кількох днів від Флориди. Фото з космосу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Сполучених Штатах готуються зустрічати потужний ураган «Доріан», який, за прогнозами, досягне узбережжя Флориди 2 вересня як шторм 4 категорії. Про це повідомляє CNN. У середу, 28 серпня, стихія прорвалася через Карибське море, спричинивши у Сент-Томасі сильні вітри і зливи.

Губернатор Флориди Рональд Де Сантіс уже оголосив надзвичайний стан у штаті, готуючись до можливого збитку через штормові хвилі, зливи та сильний вітер.

«Усі жителі Флориди на східному узбережжі повинні заготовити запаси на сім днів, підготувати свої будинки та уважно стежити за рухом шторму», — написав у Twitter Де Сантіс.

«Ми всі готові. І, сподіваюся, нам пощастить. Але мені здається, що цього разу він рухається в одному напрямку. Усі ознаки того, що він сильно вдарить і буде дуже великим», — написав у Twitter президент США Дональд Трамп.

Тим часом формування урагану зняли супутники Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США. «Доріан» уже пройшов Пуерто-Ріко і Віргінські острови. Він викликав повені і перебої з електроенергією на двох островах Пуерто-Ріко, проте значних збитків територія не зазнала.

Щоб уникнути збитків від урагану, ВМС США переміщають понад 40 літаків із Джексонвілля на бази в Мічигані, Огайо і Техасі.