США розмістять у Польщі шість додаткових армійських частин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США і Польща домовилися про розміщення додаткових американських сил в шести місцях на території останньої. Зараз тривають переговори про розміщення сьомої армійської частини на території Польщі.

Домовленості були досягнуті на переговорах між міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком і радником президента США з питань нацбезпеки Джоном Болтоном, пише «Європейська правда».

Блащак заявив, що в країні зараз перебувають близько 5 тис. американських військових, які щодня співпрацюють з польською армією.

«Ми збільшимо цю присутність щонайменше на тисячу солдатів, зʼявляться нові потужності американських військ, якими буде користуватися польська армія. Завдяки придбанню обладнання, наприклад систем Patriot і HIMARS, а також домовленості щодо закупівлі літаків F-35, посилюються можливості польських збройних сил», — сказав Блащак.

Посилення американських сил в Польщі було погоджено ще в липні. Тоді Дональд Трамп і президент Анджей Дуда підписали оборонну угоду, яка передбачає розміщення ще тисячі бійців США на ротаційній основі.