Горбатюк: Луценко передав з ГПУ до поліції й ДБР 20 справ щодо високопоставлених чиновників

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Ексгенпрокурор Юрій Луценко в останній день роботи вніс зміни до Єдиного реєстру досудових розслідувань і передав 20 кримінальних справ проти колишніх високопоставлених чиновників з ГПУ в поліцію та ДБР.

«Луценко змінив орган досудового розслідування, забравши справи у слідчих Управління спеціальних розслідувань», — йдеться в повідомленні Управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке очолює Сергій Горбатюк.

Коли деякі слідчі управління спеціальних розслідувань в робочому режимі намагались увійти в ЄРДР, виявилося, що вони позбавлені такої можливості. «Після закінчення робочого дня, в період часу від 18 до 19 години, Юрій Луценко вніс в ЄРДР дані у 20 кримінальних провадженнях та змінив орган досудового розслідування, забравши від слідчих УСР», — йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що «без вивчення матеріалів кримінального провадження прийнято рішення про закриття провадження щодо Калєтніка І. Г. за відсутністю складу злочину в його діях».

Як зазначив Сергій Горбатюк у коментарі INSIDER, справи стосуються розкрадання коштів при будівництві Генпрокуратури, епізоду щодо земельної ділянки (де фігурує Азаров), справи корупційних злочинів Захарченка, справи заволодіння шахтами, де фігурує Олександр Янукович.

«Справи перенаправили зокрема до ДБР та поліції. Дані про підслідність були змінені в електронному реєстрі, хоча документа, на основі якого це мають право робити, до слідчих не надходило», — додав Горбатюк.