У Києві відкрили памʼятник авіаконструктору Сікорському

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
У Києві відкрили памʼятник авіаконструктору Сікорському

Київська міська державна адміністрація

Неподалік від міжнародного аеропорту «Київ» відкрили памʼятник авіаконструктору Ігорю Сікорському. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Сьогодні, в День української авіації, ми робимо ще один крок до увічнення пам’яті про видатного киянина — відкриваємо пам’ятник всесвітньовідомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. І тепер він зустрічатиме киян та гостей, які прибувають до столиці авіасполученням», — зазначив столичний градоначальник Віталій Кличко.

Скульптуру Сікорського встановлено на постаменті, який має вигляд стилізованої карти світу. Сама фігура стоїть на одній точці, а в руці тримає вертоліт, винахідником якого є Сікорський.

  • У Києві почався процес встановлення памʼятника авіаконструктору українського походження Ігорю Сікорському.
  • Платформа My Art демонтувала в центрі Києва інсталяцію румунського скульптора Богдана Раци Middle Way у вигляді гігантської синьої руки. Її перевезли до Миколаєва.
  • 27 вересня 2018 року в центрі Києва відкрили арт-обʼєкт Middle Way — гігантську синю руку, яка символізує дружбу та спілкування. Інсталяцію створив румунський скульптор Богдан Раца в рамках проєкту із загальною назвою Moving Monuments («Рухомі памʼятки»). Арт-обʼєкт тимчасово встановили на бульварі Тараса Шевченка — прямо перед постаментом, де раніше був памʼятник Леніну.