Зеленський: Богдан не мав права на День Незалежності гуляти в Сен-Тропе

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що глава Офісу президент Андрій Богдан неправий в тому, що під час святкування Дня Незалежності України вирушив на весілля до друзів у Сен-Тропе. Про це він сказав в інтервʼю телеканалу «1+1»

«Богдан пішов у відпустку, я навіть не знав, куди він їде, це не моя справа. Він пішов у відпустку, і це було не 24-го. Це важливо розуміти: він не приїхав саме у День Незалежності в Сен-Тропе. Він поїхав за 4 чи за 5 днів. Це його відпустка офіційна. Ми домовились — я підписав відпустку, є папери. Він на 24-те був запрошений на весілля до свого товариша чи когось, я не знаю цих людей. Я йому подзвонив і сказав, що він неправий в цій ситуації», — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що Богдан не порушив закон своєю поїздкою. «Чи порушував він закон — ні, не порушував. Але я думаю, що не все законами міряється. Але навмисно на День Незалежності, хочу захистити його в цьому питанні, він не їхав у Сен-Тропе, хоча він неправий», — додав президент.

Він також розповів про свої стосунки з Богданом. Зеленський каже, що Богдан — «нетерпляча людина». «Він не може іноді, як кажуть, угомонитися. […] Що ти за людина? Що ти у фейсбуці? Куди ти поліз до журналістів? Чого ти з ними сваришся? Він повинен заспокоїтися», — каже президент.

Зеленський також додав, що впливати на Богдана «дуже-дуже складно». «Він мені може шепотіти: “А ти забув сказати про це”, я йому кажу: “Андрію, заспокойся”».

  • Керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський забудовник Андрій Вавриш три дні, зокрема й День Незалежності України, провели у Франції на весіллі Андрія Довбенка, відомого українського юриста і блогера.
  • Крім Богдана, на весіллі Довбенка був також відомий київський забудовник Андрій Вавриш, який раніше презентував проєкт переїзду Офісу президента до Українського дому.
  • Раніше президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Богдан з неофіційним візитом літали в Одесу на гумористичний концерт «Ліги сміху».