Зеленський: Зателефонувати Путіну мене попросили рідні військовополонених моряків

Дата:

Президент Володимир Зеленський розповів, що зателефонувати президенту Росії Володимиру Путіну його попросили рідні військовополонених моряків. Про це він сказав в інтервʼю актору Станіславу Боклану на «1+1».

Зеленський сказав, що подзвонив Путіну, «тому що не міг більше чекати». «Батьки моряків, діти, дружини багато разів приходили сюди, і вони говорили, що ніхто — ані адвокати, ані омбудсмени, ніхто не поверне нам наших дітей, зателефонуйте, будь ласка, Путіну», — додав президент.

За словами Зеленського, прямим розмовам з Путіним частково перешкоджало колишнє керівництво МЗС.

«Була така напружена атмосфера, особливо у ЗМІ, особливо у Міністерстві закордонних справ. Вони дуже не хотіли допустити моєї розмови з президентом Росії. Для них це питання політичне, а для мене людське. Для них — не дай Бог, зараз моряки повернуться після розмови Зеленського з Путіним, не дай Бог, таке станеться. Я за це їх і... не хочу говорити про моє ставлення до них», — розповів глава держави.

Він уточнив, що говорив з Путіним про повернення полонених і про ситуацію на Донбасі. Президент додав, що під час другої бесіди з Путіним вони говорили про припинення вогню.

«Коли у нас була друга розмова, вона була більш детальною... Ми говорили, що продовжимо це втретє, і це буде наша особиста зустріч у «нормандському форматі»...Чесно кажучи, він мені сказав, що раніше були такі відносини, що жодної зустрічі не могло й бути. Але щоб вирішувати в Мінському форматі, нам треба зустрічатися в «нормандському». Тільки дивлячись очі в очі та за присутності західних лідерів ми можемо домовитися і підписатися», — повідомив Зеленський.