Китай ввів першу частину мит на продукцію із США обсягом в $75 млрд

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Китай ввів мита на продукцію із Сполучених Штатів розміром 10%, що еквівалентно $75 млрд. Це тільки перша частина. Друга, розміром 5%, планується з 15 грудня, разом з підвищенням тарифів на ввезення американських автомобілів і запчастин, передає Reuters.

Дії Китаю були відповіддю на аналогічні дії Вашингтона, який з 1 вересня також підвищив мита на товари з Китаю. Їх обсяг склав $300 млрд.

Наступна група мит США, обсягом у $250 млрд, буде введена з 1 жовтня.

Що сталося?

Між Китаєм і США триває так звана торгова війна — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів один одного. У липні 2018 року США запровадили 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь увів в дію аналогічні мита на 659 груп товарів зі США. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить барʼєри для іноземних товарів, оскільки вважає, що це допоможе американським виробникам. Пізніше країни почали вводити двосторонні мита майже кожні два місяці.