Помер розробник гри Night in the Woods, якого звинувачували у зґвалтуванні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Помер один із творців гри Night in the Woods Алек Холовка, якого нещодавно звинуватила в зґвалтуванні фігурантка геймерґейту Зої Куїнн. Про це повідомила його сестра Ейлін Мері Холовка в Twitter.

«Алек Холовка, мій брат і друг, помер вранці», — зазначила вона.

Сестра розробника розповіла, що останнім часом чоловік переживав не найкращі часи, оскільки був «жертвою приниження і провів все життя у боротьбі з особистісними розладами».

«Я не вдаватиму, що він не був джерелом проблем, але в глибині він завжди був тією людиною, яка хоче пропонувати іншим лише турботу і доброту. Знадобився час, аби він прийшов до цього», — підкреслила вона.

На підставі посту Ейлін геймери зробили висновок, що Холовка міг зважитися на самогубство.

Що сталося?

Наприкінці серпня розробницю ігор Зої Куїн, яку підозрювали в інтимних звʼязках з журналістами в обмін на позитивні відгуки на гру Depression Quest, звинуватила Алека Холовку в зґвалтуванні. Дівчина стверджує, що чоловік утримував її в своїй квартирі проти її волі. Після скандалу співавтори Night in the Woods відмовилися співпрацювати з Холовкою.

  • Австралієць Крейг Райт, який вважає себе винахідником біткоїна, має віддати половину криптовалютних накопичень сімʼї партнера, який помер у 2013 році. Таку постанову виніс американський суд за позовом сімʼї Кляйна, який займався розробкою біткоїна разом з Райтом у 2009—2013 роках.
  • У Нідерландах судять лікарку, яка провела для своєї пацієнтки евтаназію. На думку прокурорів, хвора не давала згоди на процедуру.