Створена бойовиками зі Слов’янська «Народна дружина» досі зареєстрована в Мінʼюсті

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Словʼянська народна дружина (муніципальної міліції) територіальної громади міста Словʼянська, яку створили своїм рішенням депутати Слов’янської міської ради ще 28 квітня 2014 року, досі є в реєстрі Міністерства юстиції. Ця інформація є у відкритому доступі реєстру Мінʼюсту.

Засновники організації «Словʼянська народна дружина» — Микола Смирнов і Оксана Гриньова. Ці люди є учасниками незаконних збройних формувань так званої «ДНР» і перебувають у розшуку з 2014 року. Гриньова у 2014 році була заступницею командира загону спецпризначення «ДНР».

Оксана Гриньова з сином Станіславом

Фото з сайту «Миротворець»

22 серпня 2014 року рішення сесій від 28.04.2014 та 30.04.2014 відмінили як незаконні. Однак офіційно «народну дружину» досі не ліквідували.

Про що йдеться?

28 квітня 2014 року депутати Словʼянської міської ради провели позачергову сесію. Наній вони ухвалили рішення про призначення Вʼячеслава Пономарьова головою виконкому і про створення так званої «народної дружини», а також вирішили провести псевдореферендум «про незалежність ДНР» 11 травня 2014 року.

У сесії брали участь 42 депутати з 60. Вісімнадцять осіб на сесію не прийшли. За свідченнями очевидців, міських депутатів ніхто не змушував йти на сесію і з боку бойовиків погроз не було.

12 квітня 2014 року контроль над містом встановили російські загони вторгнення, до яких приєдналися бойовики самопроголошеної «ДНР». Отже, на час проведення сесії бойовики повністю контролювали місто.