До України прибула нова посол Великої Британії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

До України прибула новий посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, передає пресслужба Міністерства закордонних справ.

Під час зустрічі із заступницею голови МЗС Оленою Зеркаль Сіммонс передала копії своїх вірчих грамот і підкреслила наміри своєї держави допомагати регіонам, що постраждали від російської агресії. «Велика Британія налаштована розширяти та диверсифікувати програми технічної допомоги Україні з особливим наголосом на розвиток регіонів, які потерпають від російської агресії», — заявила вона.

Сіммонс підтвердила наміри уряду Великої Британії політично та практично підтримувати Україну у врегулюванні ситуації на Донбасі. Зі свого боку Зеркаль подякувала британській стороні за відмову повертати Росію до складу «Великої сімки» (CША, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Японія).

Сіммонс, яка вивчає українську мову, призначили на посаду посла ще у квітні 2019 року. З 2003 до 2013 року вона працювала в Міністерстві з питань міжнародного розвитку. У 2013 році перейшла на роботу до британського МЗС. До 2016 року Сіммонс була заступником голови департаменту, який займався проблемами збройних конфліктів. У 2016—2018 роках Сіммонс працювала в британському Національному секретаріаті з безпеки.