Вночі: Коноплянка перейшов до «Шахтаря», до України приїдуть двоє сенаторів США, у пожежі на судні в Каліфорнії є загиблі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Вночі: Коноплянка перейшов до «Шахтаря», до України приїдуть двоє сенаторів США, у пожежі на судні в Каліфорнії є загиблі

Facebook / FC Shakhtar

Коноплянка перейшов до «Шахтаря»

Півзахисник «Шальке» Євген Коноплянка перейшов до донецького «Шахтаря». Угоду з гравцем Національної збірної України футбольний клуб уклав на три роки. Про це йдеться на офіційному сайті «Шахтаря».

Євген Коноплянка дебютував у 17 років у клубі «Дніпро». Там він ставав срібним і бронзовим призером Чемпіонату України. За клуб Коноплянка забив 44 голи і віддав 37 асистів. У 2014—2015 роках дійшов до фіналу Ліги Європи.

Пізніше виступав за іспанську «Севілью», з якою 2016 року виграв Лігу Європи, та німецький «Шальке». У 2018—2019 роках провів за німців 21 матч у всіх турнірах, забив 1 гол і віддав 2 результативні передачі.

В Україну приїдуть сенатори США, щоб продемонструвати підтримку нового уряду

Цього тижня до України завітають двоє сенаторів Сполучених Штатів — Кріс Мерфі та Рон Джонсон, яким раніше заборонили в’їзд до Росії. Вони продемонструють підтримку США новому українському уряду.

Про це сенатор від Демократичної партії Мерфі повідомив у Twitter.

«Росія не пускає нас до себе, але Рон Джонсон і я на цьому тижні відвідаємо Україну, Косово та Сербію, аби продемонструвати двопартійну підтримку новому українському уряду та продовжити діалог між Белградом і Приштиною», — написав Мерфі.

Рон Джонсон представляє Республіканську партію.

Радники глав держав «нормандського формату» завершили переговори

У Берліні завершилися переговори радників лідерів «нормандського формату». Про це у Twitter написав посол України у ФРН Андрій Мельник.

«У Києві вже північ, а в Берліні лише щойно завершилися перемовини у «нормандському форматі»: перші, хто дізнається про досягнуті результати від міністра закордонних справ Вадима Пристайка, — як завжди, наші журналісти. Дякуємо за ваше терпіння», — написав Мельник.

Відомо, що РФ на зустрічі представляв помічник президента Владислав Сурков, Україну — глава МЗС Вадим Пристайко.

Жертвами урагану «Доріан» на Багамах стали п’ятеро людей

Премʼєр-міністр Багамських островів Губерт Мінніс заявив, що жертвами урагану «Доріан» стали п’ятеро людей. Про це пише The Washington Times.

За його словами, загинули мешканці на островах Абак.

«Ми в розпалі історичної трагедії в деяких частинах наших північних Багамських островів», — сказав Мінніс.

Він додав, що пріоритетами влади наразі є пошук, порятунок і відновлення.

Кількість загиблих у пожежі на судні в Каліфорнії зросла до восьми

Рятувальники повідомили про виявлення тіл восьми загиблих під час пожежі на судні біля берегів острова Санта-Крус у Каліфорнії, передає CNN.

Наразі водолази дістали з води тільки 4 тіла, ще четверо загиблих залишаються в океані. Місцева влада повідомила, що доля 33 пасажирів досі невідома.