Ексголову Держслужби у справах ветеранів судитимуть за розтрату 22 млн гривень

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Співробітники київського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) передали до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє пресслужба бюро.

«Екскерівник відомства своїми діями сприяв привласненню бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, призначених для реабілітації військових», — йдеться в повідомленні.

За інформацією слідчих, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО у 2015 році уклала договори з суб’єктами господарської діяльності про фінансування з бюджету заходів психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО. Проте інформація про кількість учасників бойових дій, які пройшли реабілітацію, була недостовірною. Колишній глава держслужби затвердив неправдиві документи, чим, за даними ДБР, сприяв привласненню 22 млн грн.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до пʼяти років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Прізвище колишнього чиновника не розголошують. Утім, відомо, що з 2014 до 2017 головою Держслужби у справах ветеранів АТО був Артур Деревʼянко.