У Сінгапурі — рекордна заповненість готелів. Туди масово переносять ділові зустрічі та конференції, заплановані в Гонконгу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Рівень заповненості готелів у Сінгапурі досяг найвищої відмітки за останнє десятиліття — потік туристів і організацій бізнес-зустрічей перенаправився до цієї південно-азійської країни через протести в Гонконгу. Про це повідомляє Reuters.

За даними сінгапурської сторони, готелі заповнені майже на 94%, а вартість номеру перевищила $200. До того піковий рівень заповненості складав 92,5% у 2005 році. Туристичні агентства країни повідомляють про надлишок охочих зняти номер — за їхніми оцінками, перенаправлення подорожей з Гонконгу зберігатиметься до кінця року.

Цьому посприяло, серед іншого, перенесення бізнес-заходів із неспокійного Гонконгу, який до того був традиційним місцем ділових зустрічей у регіоні. Наразі багато країн попереджають своїх громадян про складнощі авіасполучення і пропонують відкласти поїздки. Завдяки цьому Сінгапур зможе заробити на відвідувачах вдічі більше.

Наприклад, Глобальний оздоровчий саміт, запланований на середину жовтня у Гонконзі, переїжджає до Сінгапуру. У пресслужбі заходу це рішення пояснили піклуванням про безпеку делегатів.

Наразі готелі, що мають конференц-зали, отримують запити від компаній, які прагнуть перенести свої заходи подалі від протестів — таким чином, продемократичні виступи в китайському Гонконгу стали фактором підйому готельного бізнесу в Сінгапурі.

Продемократичні протести тривають у Гонконгу протягом літа. Приводом став законопроєкт, що дозволяє екстрадицію в материковий Китай. Близько 1,7 млн осіб — чверть населення території — взяли участь у мирному марші. Але зростання насильства супроводжується страхом, що Китай може використати свої військові сили, щоб придушити протести.